top of page
Mapa zagađenja površinskih voda grada Kragujevca

Predstavljamo vam mapu zagađenja površinskih voda grada Kragujevca. Mapa je nastala kao rezultat terenskog i istraživačkog rada na teritoriji grada i sadrži opise stanja na značajnijim vodotokovima grada Kragujevca. 
U mapu su uvršteni veliki zagađivaći koji se zvanično nalaze na Lokalnom i nacionalnom registru izvora  zagađivanjaa, a imaju emisiju zagađujućih materija u vode.

U cilju daljeg unapređenja mape i pravljenja što detalnjije slike zagađenja voda pozivamo vas da nam šaljete nove lokacije za mapu. Posaljite nam fotografiju, koordinate i kratak opis zagađivača. 

EUzaTebe_logo (1).png

„Projekat "Značaj uspostavljanja monitoringa površinskih voda na lokalnom nivou - studija slučaja grad Kragujevac" se sprovodi uokviru projekta Beogradske otvorene škole „Zeleni inkubator“, uz finansijsku podršku Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovorno Udruženje za promociju i ekološki marketing prirodnih vrednosti Ekomar.

bottom of page