top of page

Održane javne konsultacije sa zaintersovanim građanima

Ekomar

13. дец 2022.

Zainteresovani građani i predstavnici institucija razgovarali o budućem sadržaju Programa zaštite životne sredine grada Kragujevca od 2023 do 2033.

Udruženje Ekomar organizovalo je javne konsultacije sa zaintersovanim građanima u cilju unapređenja participativnosti i transparentnosti proseca izrade Programa zaštite životne sredine grada Kragujevca.

Na konsultacijama koje su održane 12.12. 2022. u restoranu Jezero prisustvovalo je 50 zaintersovanih građana, predstavnici stručnih i naučnih institucija kao i predstavnici grada Kragujevca i obrađivača Programa zaštite životne sredine, firme Ecologica Urbo.


Na celodnevnim konsultacijama vođeni su konstruktivni razgovori na temu stanja životne sredine grada Kragujevca, potrebama građana i mogućnostima za unapređenje životne sredine u gradu. Svi prisustni izneli su vrlo konstruktivne predloge koji su u sardnji za angažovanim ekspertima koji su moderirali razgovore pribeleženi i biće prosleđeni obrađivaču Programa na razmatranje.


Nacrt Programa zaštite životne sredine grada Kragujevca trebalo bi da bude završen do kraja 2022. godine nakon čega će se naći na javnom uvidu.

Javni uvid biće još jedna prilika da građani Kragujevca svojim komentarima i predlozima doprinesu sadržaju ovog Programa.Informacije o trajanju javnog poziva, sadržaju nacrta i mogućnostima za uključivanje u ovaj proces objaljivaćemo na našem sajtu i društvenim mrežama.


https://www.youtube.com/watch?v=pASXbPHy6KU

bottom of page