top of page

Terenske aktivnosti na pritokama reke Lepenice

U okviru aktivnosti na projektu "Značaj uspostavljanja monitoringa površinskih voda na lokalnom nivou - studija slučaja grad Kragujevac" članovi projektnog tima na terenu su prikupljali informacije o stanju na većim pritokama reke Lepenice. 

U okviru ovih terenskih aktivnosti članovi tima obišli su desne pritoke reke Lepenice, reku Grošnicu, Dračku reku i Kozujevački potok, kao i leve pritoke Uglješnicu (Petrovačku reku) i Ždraljičku reku. 

Na terenu je napravljen foto i video materijal koji će se koristiti za informisanje javnosti o stanju na ovim vodotokovima. Napravljena je foto i video dokumentacija kojom se pokazuje stanje ovih reka  i izvori zagađivanja.

EUzaTebe_logo (1).png

„Projekat "Značaj uspostavljanja monitoringa površinskih voda na lokalnom nivou - studija slučaja grad Kragujevac" se sprovodi uokviru projekta Beogradske otvorene škole „Zeleni inkubator“, uz finansijsku podršku Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovorno Udruženje za promociju i ekološki marketing prirodnih vrednosti Ekomar.

bottom of page